Online Diyet İle Bağışıklığınızı Güçlendirebilirsiniz

Sosyal izolasyon yaşadığımız bugünlerde internetin bulunduğu her ortamda rahatlıkla uygulanabilen online diyet ile hem form tutmak hem de bağışıklığı güçlendirmek mümkün. Diyetisyeninizin birçok faktörü göz önünde bulundurarak size özel hazırladığı sağlıklı beslenme programlarıyla evinizden güvenilir ve etkin bir şekilde ideal kilonuza kavuşmanız mümkün. Diğer bir ifadeyle COVID-19 salgınından ötürü mecbur kaldığımız izole yaşamın bizleri sosyal ortamımızdan uzaklaştırmış olması sağlıklı beslenemeyeceğimiz ve bu noktada profesyonel destek alamayacağımız anlamına gelmiyor. 



SOSYAL İZOLASYON DÖNEMİNDE NEDEN DİYET YAPMALIYIM?



Hepimizin bildiği gibi dünya bir pandemiyle karşı karşıya. Bizler de COVID-19’dan diğer bir deyişle koronavirüsten korunmak için evlerimizde kalmak durumundayız. Bu dönemde en kritik mesele kişinin bağışıklığını güçlü tutması. Ancak yaşanan bu durum yani kişinin evin içinde normalden daha fazla vakit geçirmeye başlaması bireyleri can sıkıntısından, stresten yemek yemeye itiyor. Bununla beraber yemek yiyerek bağışıklığın güçleneceği ve COVID-19’a karşı vücudun daha dirençli hale geleceği düşüncesi de söz konusu yeme durumunu artıran faktörlerden. Ne var ki gereğinden fazla yemek yemek bilhassa yüksek kalorili ve paketli gıdaları tüketmek inanılanın aksine hem kilo alımına hem de bağışıklığın zayıflamasına ve vücut direncinin zarar görmesine neden olabiliyor.



Kişilerin bu süreçten sağlıklı bir şekilde çıkması ve bağışıklık sistemlerini güçlendirebilmesi adına sağlıklı beslenmesi şart. Sağlıklı beslenmek derken şunu kast ediyoruz. Örneğin; herhangi bir kronik rahatsızlığı olmayan ve kilo problemi bulunmayan bireyler bahse konu izolasyon döneminde her besin grubundan yeterince tüketmeli, paketli gıdalardan uzak durmalı, her gün ölçülü bir şekilde çiğ sebze ve meyve tüketimine özen göstermeli, günde en az 2,5-3 litre arasında su içmeli ve en az 30 dakika egzersiz yapmalıdır.



İdeal kilosunda olmayan ve vücut kütle indeksi normalin üzerinde olan bireyler ise ideal kilosuna ulaşabilmek için bir profesyonelden destek almalı, kontrolsüz ve sağlıksız beslenmek yerine diyetisyen gözetiminde sağlıklı beslenme programlarını uygulamalıdır. Bu durum kişinin hem aşırı kilolarından kurtulmasına hem de dengeli ve doğru beslenmeyle beraber bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayacaktır.



EVDEN ÇIKMADAN DİYET NASIL YAPILIR?



Bu noktada yaşadığımız bu izolasyon günlerinde bir telefon kadar yakınınızda olan online diyet uygulamaları oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Nedir bu online diyet? Online diyet sizin yaşamınızı kolaylaştıracak, kendinize vakit ayırmanızı sağlayacak profesyonel ve sağlıklı bir diyet hizmetidir. Sadece izolasyon döneminde değil hayatın olağan akışında diyetisyene gitmeye vakit bulamayan ya da yurt dışında beslenme alışkanlıklarına uygun sağlıklı beslenme programlarına ulaşamayanlar için de kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak nitelenebilir.


Uygulanışı ve sonuçları açısından da yüz yüze görüşmeden hiçbir farkı neredeyse yok. Online diyette de bölgesel zayıflama ve yağ yakımı öncelikli olarak hedeflenmektedir. WhatsApp ve size özel açılan panel üzerinden kurulan iletişim ve yoğun takip ile desteklenen beslenme programı diyetisyenin yönlendirmeleri ile beraber eksiksiz uygulandığında istenilen kilolara kısa sürede ulaşılabiliyor.



KİMLER BİZİMLE ONLİNE DİYET YAPABİLİR?



Emziren anneler, hamileler, kronik rahatsızlığı olanlar, içinde bulunduğumuz bu olağanüstü dönemde bağışıklığını güçlendirmek ya da fazla kilolarından kurtulmak isteyenler, yoğun iş temposundan dolayı diyetisyen randevularına gidemeyenler, yurtdışında yaşayan, kültür farklılığından dolayı sağlıklı bir diyetisyen hizmeti alamayanlar, kendi beslenme kültürlerine uygun diyet programı uygulamak isteyenler, motivasyona ve kontrole ihtiyaç duyanlar, yaşadıkları şehirlerde diyetisyene ulaşma imkanı olmayanlar ve öğrenciler online diyet yapabilir.


İnanıyoruz ki, sağladığımız yüksek motivasyon, herkesin kolayca erişebileceği yiyeceklerden hazırlanan beslenme programlarımız, besleyici tariflerimiz, anlık iletişim ve profesyonel takip sistemimiz ile size özel sunduğumuz online diyet hizmeti sayesinde hızlı ve sağlıklı kilo vererek bu zor günlerden hem bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hem de ideal kilonuza erişmiş bir şekilde çıkabileceksiniz.



Özetlemek gerekirse, kontrolsüz yemek yemek bağışıklık sisteminizi güçlendirmez. Bu süreçte dengeli ve kontrollü beslenmek, bol su tüketmek ve spor yapmak gerek virüsten korunmak gerek kilo alımına engel olmak noktasında oldukça önemli. Bu zaman zarfında gerek bağışıklığı güçlendirmek gerek ideal kiloya ulaşabilmek için bir profesyonelden destek alınabilir. “Evlere kapandık; nasıl destek alacağız?” diye üzülmeye de gerek yok. Yukarıda detaylıca bahsettiğimiz gibi online diyet hizmeti ile her şey mümkün. Yeter ki siz isteyin.